Folkekirkens Familiestøtte

Folkekirkens Familiestøtte

Alle forældre ønsker at give deres børn en god opvækst. Børnene skal være glade og trygge, have fritidsinteresser, en god skolegang og generelt trives.

Et tilbud til børnefamilier

Langt de fleste familier oplever perioder, hvor det at være forældre kan være vanskeligt. I de fleste tilfælde kan det være godt at have nogen at snakke med.

Folkekirkens Familiestøtte tilbyder hjælp til familier med børn i alderen 0-17 år, som oplever, at de har brug for en håndsrækning i hjemmet i en kortere eller længere periode.

Hjælpen er hjælp til selvhjælp, dvs. familien kan tale med den frivillige om dagligdagens udfordringer. Det kan fx være om at få struktur på hverdagen, om søskendekonflikter eller opdragelse. Udfordringer som er for små til, at det offentlige skal tilbyde hjælp, men som alligevel fylder meget i hverdagen.

Læs mere om tilbuddet til børnefamilier her 

 

Kunne du tænke dig at gøre en forskel i børnefamilier?

Som frivillig er det ikke vigtigt at have en bestemt uddannelse. Det vigtigste er, at du har du tid at give af, er god til at lytte og kan lide at snakke med andre mennesker. Folkekirkens Familiestøtte har erfaret, at der ikke skal meget til, for at der kan ske en positiv forandring i den enkelte familie. Blot tilstedeværelsen af en frivillig, der møder op med en anerkendende og positiv tilgang nogle timer om måneden, kan betyde rigtig meget for både børn og voksne.

Som frivillig bliver du klædt på til at skulle ud i en anden families hjem. Du vil komme på et introduktionskursus, og som koordinator vil jeg hjælpe dig alt det, jeg kan, og du vil altid kunne sparre med mig. Ca. hver 6. uge afholder jeg desuden et møde for alle frivillige, hvor vi hjælper hinanden med at blive endnu bedre.

Læs mere om at være frivillig i Folkekirkens Familiestøtte her 

 

Er du interesseret i at høre mere om at være frivillig, eller er du en del af en familie, som har brug for hjælp så kontakt mig meget gerne:

Kontakt:

Helene Rygaaard Jensen

Koordinator

Folkekirkens Familiestøtte

Kannikegade 12, 1. sal,

8000 Aarhus C

Mobil: 5160 0188

Mail: hrj@km.dk

Følg med på vores lokale facebookside: ( Link: www.facebook.com/folkekirkensfamiliestotteaarhusvestreprovsti  )

www.aalborgstift.dk/familiestotte

Vil du følge med i, hvad der sker både lokalt og generelt i Folkekirkens Familiestøtte, så tilmeld dig vores nyhedsbrev:

 

 

Folkekirkens familiestøtte

Modtag Folkekirkens Familiestøttes nyhedsbrev cirka 1 gang om måneden med nyheder og viden om vores arbejde. Vi bruger udelukkende dit postnummer til at sikre, at du modtager nyheder, som er relevante for dit lokalområde. Hvis du kun ønsker generelle nyheder om Folkekirkens Familiestøtte, kan du undlade at skrive postnummer. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.