Du er her: 

Bøn

I den næste periode sætter vi fokus på bøn. 

Denne tid er udfordrende på mange planer, praktisk og mentalt. Følelserne bølger frem og tilbage: glæde, bekymring, taknemlighed, frustration, savn eller ensomhed. 

Bøn er en samtale med Gud. I bønnen sætter du ord på det der fylder, og denne bevidstgørelse kan opleves at give dig fornyet livsmod. Bevæger du dig helhjertet ind i bønnen, bevæger du dig ind i en anden sfære, hvor du er fri og slapper af i bevidstheden. 

Vi håber dette tema kan give inspiration i en anderledes tid. 

Du kan i artiklen Bøn er en måde at tale med Gud læse om hvad det vil sige at bede, hvordan man kan gøre det, og hvorfor gøre det. 

I artiklen Bøn påvirker hjernen fortæller Uffe Schjødt, Lektor på afdeling for Religionsvidenskab på Aarhus Universitet, hvad der sker i hjernen når man beder, og om der er forskel på hvem man er, og hvad man beder om. 

Et udvalg af bønner. Her har sognepræst Vini Madsen, udvalgt bønner fra bønnebogen. De kan bruges til inspiration. 

For børn. Se en video med Snapper, som undersøger hvad det der med at bede er for noget. 

Er du blevet nysgerrig på bøn? Find bogtitler der omhandler bøn, hvis du vil dykke mere ned i det at bede. 

Temaer på hjemmesiden

På Fårup og Sabro kirkers hjemmeside bringer vi indimellem et tema op. Det kan være et aktuelt tema op til en højtid, et aspekt af menneskelivet eller kristendommens ritualer. Hensigten hermed er at hjemmesiden ikke kun er et sted man henter information, men også en kilde til inspiration.