Er du blevet nysgerrig på bøn?

Der er masser af bøger om bøn, hvis du er blevet nysgerrig og gerne vil læse mere om bøn. Her er fire bud på, hvad du f.eks. kan kaste dig over.

Det gode sted at starte:

Bøn. En indføring i bønnens univers (Steen Skovsgaard)

Med udgangspunkt i de enkelte linjer i fadervor giver bogen en letlæst guide til kristen bøn, og lægger op til samtale med Gud. Bogen betegner sig selv som inspiration for den, som vil vide lidt mere om bøn, og en opmuntring for den, som ikke er vant til at bede.

Den rå, rørende og umiddelbare:

Fra det dybe råber jeg til dig (Ruth Østergaard Poulsen)

Sygehuspræst Ruth Østergaard Poulsen har på baggrund af sine mange samtaler med sygdomsramte og pårørende formuleret en række bønner, der både rummer vrede, afmagt, angst, frustration og først og fremmest rå virkelighed og ærlighed.

Den brede:

ÅH, JEG BE'R - Den kristne bøns indhold og formål (Anders Gadegaard)

I bogen vil domprovst ved domkirken i København Anders Gadegaard ifølge eget udsagn forsøge at forklare, at der ikke er modsætning mellem bøn og en fornuftspræget tilgang til verden. Bogen indeholder bl.a. refleksioner over, hvad bøn er, og hvordan vi opfatter det at bede, men indeholder også en række bønner, bl.a. fra forårets Corona-nedlukning.

Den skæve: Pralbønner for forbigående (Hanne Jul Jakobsen)

Bogen indeholder en samling alternative bønner. Der er f.eks. bøn for forargede. Og en bøn for forandrede. Kort sagt en bøn for og til os allesammen. Bønnerne er fulde af humor og har et både skævt og hjertevarmt blik på mennesker.

Og ellers er det bare at kaste sig ud i det. For som der står i bogen En indføring i bønnens univers: ”Det er med bøn, som med så meget andet: Det kan kun læres gennem praksis. Ligesom et barn kun kan lære at gå ved at prøve igen og igen, sådan lærer man også at bede ved simpelthen at prøve ad.”