Velsignelse og vielse

Skal i giftes og ønsker en kirkelig vielse, skal i kontakte præsten for at aftale dato, tid og kirke. Når i har truffet en aftale, skal i udfylde en prøvelsesattest, som afleveres til præsten. Attesten finder i på www.borger.dk. Bemærk at prøvelsesattesten kun er gyldig i 4 måneder inden vielsen.

Inden vielsen skal i mødes med præsten. Det kan være enten hjemme hos jer eller på præstens kontor. Til mødet gennemgår i vielsen og det praktiske i forbindelse med den. Men præsten vil også spørge ind til jer, jeres forhold og tanker om ægteskabet. I skal sammen med præsten vælge de salmer, i gerne vil have til vielsen. Oftest er det fire salmer. På www.dendanskesalmebogonline.dk kan man finde inspiration til at udvælgelsen. Derudover skal præsten have fulde navne og adresser på to vidner, der skal være tilstede ved vielsen.

Er i allerede gift, men ønsker den kirkelige velsignelse, skal i ligeledes kontakte præsten for at aftale dato, tid og sted. I skal også aftale et tidspunkt for en samtale med præsten. Præsten skal i god tid inden vielsen modtage jeres vielsesattest.

For at blive viet og velsignet i kirken skal mindst én af jer være medlem af Folkekirken.